مقالات

همه چیز درباره بالانس لاستیک و اهمیت آن

All-about-tire-balance-and-its-importance-min

همه چیز درباره بالانس لاستیک و اهمیت آن

بالانس لاستیک خودرو یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که باید برای پیش برد یک رانندگی صحیح و ایمن آن را جدی گرفت؛ زیرا عدم رعایت این اصل در رانندگی می‎‌تواند باعث ایجاد مشکلات مختلفی برای راننده در جاده‌های مختلف گردد.

بالانس لاستیک‌های خودرو می‌تواند تاثیر مستقیمی‌ بر روی کیفیت سواری خودرو، افزایش طول عمر، استهلاک کمتر و پایداری اتومبیل داشته باشد. عدم توجه به بالانس چرخ‌های خودرو می‌تواند باعث ایجاد ضرر و زیان‌های مالی و جانی بسیار زیادی برای صاحبان خودرو گردد. در این مقاله بالانس لاستیک و اهمیت آن برای چرخ‌های خودرو را بررسی خواهیم کرد. در ادامه با ما همراه باشید.

چرا کسب اطلاعات در خصوص بالانس لاستیک و اهمیت آن ضروری است؟

کسب اطلاعات در خصوص بالانس لاستیک و اهمیت آن به این دلیل ضروری می‌باشد که می‌تواند از ایجاد بسیاری از خطرات جاده‌ای جلوگیری کند. بالانس لاستیک به معنای هم‌راستا نمودن لاستیک‌های خودرو است. این عمل باعث توزیع وزن یکنواخت خودرو بین لاستیک‌ها می‌شود و در صورت عدم بالانس لاستیک‌ها، وضعیت نامتقارنی برای اتومبیل ایجاد می‌گردد.

هدف اصلی از این فرآیند می‌تواند کنترل بهتر خودرو، ثبات در جاده و عدم سایش لاستیک بر روی جاده باشد. در این فرآیند با استفاده از وزن‌های متعادل‌کننده و به صورت اصولی، وزن لاستیک‌های خودرو را تنظیم می‌کنند. این تنظیمات اگر با روشی درست اعمال شوند می‌توانند از ارتعاشات غیرضروری کف خودرو کم کنند. 

علائم بالانس نبودن لاستیک‌های خودرو

بالانس نبودن لاستیک خودرو می‌تواند چند نشانه مهم را به راننده نشان دهد. این نشانه‌ها شامل موارد زیر می‌گردد:

  • خرابی بیش از اندازه قطعات خودرو
  • ساییده شدن لاستیک‌ها
  • کاهش فرمان‌پذیری اتومبیل
  • افزایش مقدار مصرف سوخت
  • شنیده شدن صدا‌های ناهنجار از لاستیک‌ها

بالانس نمودن لاستیک‌های خودرو چه مزیت‌هایی دارد؟

در بخش‌های پیشین این مقاله با بالانس لاستیک و اهمیت آن آشنا شدید. در این بخش قصد داریم نگاهی هم به مزایای این عمل داشته باشیم:

  • صرفه‌جویی بهینه: از مهم‌ترین مزایای این عمل محسوب می‌شود؛ زیرا می‌تواند مصرف سوخت برای رانندگان را به حداقل برساند.
  • افزایش عمر لاستیک‌ها: با انجام این کار به صورت درست و منظم می‌توانید از سایش لاستیک‌های خودرو جلوگیری کنید.
  • کاهش لرزش کابین خودرو: بیشترِ لرزش‌های داخل کابین خودرو به دلیل عدم بالانس لاستیک‌های اتومبیل می‌باشد و این لرزش‌ها می‌توانند تا حد بسیار زیادی آزار‌دهنده باشند.

چرا خدمات حرفه‌ای بالانس لاستیک‌ خودرو بهتر است؟

بالانس لاستیک خودرو جزء خدماتی محسوب می‌شود که می‌توان آن‌ را به صورت حرفه‌ای و یا دستی‌ نیز انجام داد. در روش دستی راننده با استفاده از دانش فنی خود و با استفاده از ابزار‌های ساده‌ای که استفاده می‌کند لاستیک را تنظیم می‌نماید. این روش به دلیل دقیق نبودن نمی‌تواند به صورت کامل کاربردی باشد.

البته این روش می‌تواند به منظور کاهش هزینه خدمات تعمیرگاه اعمال شود. در روش حرفه‌ای تعمیرکاران می‌کوشند تا با استفاده از تجهیزات فنی حرفه‌ای و تخصص مورد نیاز لاستیک‌ها را تنظیم کنند. این روش ممکن است هزینه‌ بیشتری به همراه داشته باشد، اما نتیجه بهتری را به راننده ارائه خواهد داد. روش حرفه‌ای  بالانس لاستیک و اهمیت آن می‌تواند تا حد زیادی به اصول آن نیز بستگی داشته باشد.

اشتباهات افراد در بالانس لاستیک خودرو

افراد زیادی ممکن است که بگویند بالانس لاستیک می‌تواند برای اتومبیل حائز اهمیت نباشد و در تنظیم و انجام آن دچار اشتباهات فراوانی شوند. این اشتباهات می‌توانند برای رانندگان بسیار گران تمام شوند:

  • عدم دقت کافی در تنظیم و انجام این کار به صورت خودجوش: از مهم‌ترین اشتباهات رایج در بالانس لاستیک خودرو محسوب می‌گردد. انجام این کار نیازمند تخصص کافی و تجربه زیاد است که البته باید داشتن لوازم و ابزار‌های کارگاهی را به این موارد اضافه کنیم.
  • نیاز بیشتر خودرو‌ها به بالانس لاستیک: بیشتر افراد تصور می‌کنند که استفاده از بالانس لاستیک خودرو فقط برای خودرو‌های سرعت بالا لازم و حیاتی است، در صورتی که این عمل برای تمامی خودرو‌های سواری مسافرتی و شهری ضروری می‌باشد.

زمان بالانس لاستیک و اهمیت آن

بالانس لاستیک خودرو باید به صورت منظم و در زمان مناسب اعمال شود. در صورتی که لاستیک‌های اتومبیل شامل خرابی‌های بسیار زیادی باشند، باید آن‌ها را قبل از بالانس نمودن تعمیر کرد و بعد این فرآیند را انجام داد. برای داشتن لاستیک‌های بالانس‌ شده، بهتر است هر ماه یک بار این عمل توسط افرادی متخصص در کارگاه و با داشتن تجهیزات مناسب بر روی لاستیک‌ها انجام شوند.

بالانس لاستیک خودرو شامل چند نوع می‌گردد؟

در این بخش از مقاله با انواع مختلف روش‌های بالانس لاستیک و اهمیت آن آشنا خواهید شد. به صورت کلی بالانس لاستیک ‌خودرو شامل دو روش می‌شود که هر دو روش‌ کاربرد خاص خودشان را دارند و می‌توانند ماهیتشان متفاوت باشد.

روش پویا یا داینامیک: در این روش بالانس لاستیک به وسیله وزن‌های متحرک انجام می‌شود. در این روش تعمیرکار لاستیک‌های خودرو را در هنگام حرکت به صورت دقیق بررسی می‌کند تا به صورت مداوم موقعیت لاستیک را تغییر دهد و بتواند آن را به اصولی‌ترین شکل ممکن تنظیم کند.

روش استاتیکی: در این روش تعمیرکار با استفاده از وزنه‌های متعادل‌کننده لاستیک می‌کوشد تا به صورت ثابت و بدون حرکت دادن لاستیک‌ خودرو آن را تنظیم کنند.

از بالانس لاستیک خودرو می‌توان چه نتیجه‌ای گرفت؟

در این مقاله سعی شد تا مطالبی مفید درباره بالانس لاستیک و اهمیت آن به خواننده ارائه دهیم. از آن‌جا که این فرآیند یکی از حیاتی‌ترین اقدامات لازم برای هر خودرو‌یی تلقی می‌شود، لازم به ذکر است که بگوییم باید به صورت مرتب توسط کارشناسان و تعمیرکارانی مجرب بر روی خودرو اعمال گردد تا از ایجاد حوادث جاده‌ای مهلک جلوگیری شود.  برای اطلاع از آخرین قیمت تمامی لاستیک معروف، محبوب و با کیفیت بالا در بازار ایران و آخرین قیمت لاستیک دولتی از فروشگاه تایر 724 و برای خرید لاستیک و قیمت لاستیک دیدن فرمایید.

سوالات متداول

آیا بالانس لاستیک در ایمنی بهتر خودرو نقش دارد؟

بله، اگر این امر به صورت مرتب انجام شود می‌تواند باعث ایمنی بیشتر خودرو گردد و کنترل آن را به مراتب بهتر می‌کند.

آیا بعد از تعویض لاستیک باید آن را تنظیم کرد؟

بهتر است بعد از تعویض هر لاستیک، بالانس بر روی آن صورت بگیرد. با این روش می‌توانید سلامت لاستیک را تضمین کنید تا اطمینان کافی حاصل شود که لاستیک‌ها در تعادل هستند و مشکلی آن‌ها را تهدید نمی‌کند.

آیا امکان بالانس لاستیک توسط خودمان ممکن است؟

بله، امکان این کار توسط شخص ممکن است؛ ولی بهتر است این فرآیند توسط افراد کارشناس صورت بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *